28 Aralık 2014 Pazar

ZERDEÇAL




     
Bu sarı baharata çok yerde rastlarsınız. Özellikle köri aroması ihtiva eden her yemekte çokça bulunur. Doğadaki en faydalı baharatlardan biri olduğu her gün yapılan yeni araştırmalarla tekrar göz önünde tutulur. Bazı hastalıklarda daha faydalı olduğu görülmüştür.


1.KANSER
Zerdeçal kanser hücrelerinin, mevcut prostat kanserinin büyümesini durdurarak bu hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Zerdeçaldaki aktif bileşenler radyasyon kaynaklı tümörlere karşı iyi bir koruyucudur. Aynı zamanda lösemi, kolon ve meme tümör hücrelerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

2. ROMATOİT ARTRİT
Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikleri romatoit gibi inflamasyon bazlı rahatsızlıklarda çokça faydalıdır. Buna ek olarak, zerdeçal antioksidan özelliği vücut hücrelerine zarar veren serbest radikalleri yok eder. Bu yanı sıra eklemlerdeki ağrılar için de faydalı olduğu bilinir.

3.DİYABET
Zerdeçal insülin düzeylerini düzenlemekte de yardımcı olur. Aynı zamanda glikoz kontrolünü geliştirir ve diyabet tedavisinde kullanılan ilaçların etkisini artırır. Bu konudaki faydası için daha derin araştırıp gerektiğinde bir sağlık uzmanına danışın.

4.KOLESTEROL SEVİYESİNİ AZALTIR

Yüksek kolesterol, başka ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Birçok kardiyovasküler hastalığı önlemekte yardımcı olur.

5. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR
Zerdeçal, vücudun bağışıklık sistemini uyaran yardımcı olarak bilinen maddeden ihtiva etmektedir. İçerisindeki antibakteriyel ve antiviral koruyucular da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemine destek olarak soğuk algınlığı, grip ve öksürük ihtimalini azaltır. Eğer bir soğuk algınlığı, öksürük ya da gripten mustaripseniz, ılık bir bardak süt içinde zerdeçal tozu bir çay kaşığı kadar karıştırılarak ve günde bir kez içebilirsiniz.
http://www.top10homeremedies.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder