12 Aralık 2014 Cuma

GÖZ ALTI TORBALARI İÇİN:



                                  
Aslında abartı boyutta olmadığı sürece estetik bile olduğu düşünülür. Lakin insan aynaya baktığında gördüğü göz torbaları karşısında irrite olur. Diğer yandan gözlerinizin yorgun olması, sizin çok ağlamış olmanız ve uyku eksikliği yaşamanız gibi nedenlere bağlı olarak bu halde olmanız ihtimali de var. Tabi bu hassas bölgeyi bazı ev ilaçlarıyla rahatlatabilirsiniz. Bu ev ilaçları göz torbalarınızı tedavi eden diğer alternatif yöntemlerden daha ucuzdur ve daha güvenlidir.
1. Soğuk Çay Poşetleri
Eğer şiş gözlerle sabah kalkmak durumundaysanız ve insanların karşısında göz torbalarınızla dolaşmak istemiyorsanız o zaman soğutulmuş çay poşetleri gibi iyi bir seçeneğiniz vardır. Bir dakika kadar sıcak suda bırakacağınız çay poşetlerini daha sonra bir süre için buzdolabında soğutun. Sırtüstü yatın ve soğumuş çay poşetlerini gözlerinizin üzerinde 20-30 dakika bekletin.
2. Salatalık
Salatalığın vereceği serinlik gözlerinizi yatıştırır ve anti-inflamatuar özellikleri deri iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Buzdolabında beklemiş bir salatalıktan 2 dilim kesin ve 25 dakika gözlerinizin üzerinde tutun.
3. Patates
Patatesin de anti-inflamatuar özellikleri vardır ve bu durum göz altında şişlik azaltmada yardımcı olacaktır. Gözlerinize uygun boyutta keseceğiniz patatesi yerleştirin. Bu gözünüzün şişkin alanlarını kapsamalıdır. En az 20 dakika boyunca gözlerinin üzerinde patates bırakın.
4. Süt
Gözaltlarında su birikmesini engellemek için iyi bir seçenektir. İki pamuk ped alın ve soğuk süte batırın. Gözlerinizin üzerine bu pamuk pedleri yerleştirin ve 20-30 dakika bekletin. Sonra soğuk suyla yıkayın. Eğer sürekli bu sorunu yaşıyorsanız, bir kaç tekrarlayabilirsiniz.
5. Badem Yağı
Badem yağı göz çevresinde şişlik ve koyu renkli halkaları azaltır. İçeriğinde bulunan vitaminler cildi besler. 2-3 damla alın ve yüzük parmaklarınızla hafif masaj yapın. Masaj yaparken baskı uygulamayın. Masaj Göz çevresindeki kan dolaşımını artırır ve göz çevresindeki su tutma oranını azaltır.
6. E vitamini Yağı
E vitamini cilt sağlığı için gereklidir. Bu aynı zamanda göz çevresindeki şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bir kâse soğutulmuş suya E vitamini yağından birkaç damla koyun. İyice karıştırın. Sonra bu sıvıyı pamuk ped yardımıyla gözlerinize yerleştirin. Göz altındaki şişliği azaltmak için yaklaşık 20 dakika boyunca, gözlerin üzerinde bu pamuk pedleri bırakın.
7. Yumurta Beyaz
Yumurta Beyazının vücuttaki iltihapları absorbe etme ve azaltma yeteneği vardır. Bu vücuttaki iltihaplar için doğal bir çözümdür. 20 dakika boyunca, göz çevresindeki şiş alanda yumurta akı bırakın. 20 dakika sonra soğuk suyla yüzünüzü durulayın.
http://www.healthdigezt.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder