26 Aralık 2014 Cuma

Su ve Limon



Suyun, vücudunuz için en temel besin olduğunu herkes bilir.
İçtiğiniz suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa, hafif bir limon aroması bu tadı güzelleştirir. Hatta bu basit karışımla elde edebilecekleriniz birçok konuda sağlığınıza faydalı olur.
- Limon, hasarlı hücrelerin durumunu iyileştirir, kardiyovasküler hastalıklar ve kansere karşı koruyucudur. İleri yaşlarda ortaya çıkan hastalıkları ve yaşlanma etkilerini, içerisindeki C vitamini çok güçlü bir antioksidan olarak en aza indirebilir.
- Limon bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların üstesinden gelmek için yardımcı olabilir. Anti-inflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri ile boğazdaki tahrişi yatıştırabilir.
- Ayrıca cilt yaşlanmasına karşı mücadelede yardımcı olur. İçme suyuna eklenen limonu yüzünüze de kompres yaparak cilde fayda sağlayabilirsiniz.
- Limon özellikle nane eklenerek ve ısıtılarak tüketildiğinde midedeki bozuklukları yatıştırıp sindirime yardımcı olur.
- Limon vücut temizliği sürecinde de size katkıda bulunur.
- Limon diş minesine zarar verebilir iddiası sadece bir efsanedir. Su içinde az miktarda kullanıldığında, zarar verme riski son derece düşüktür. Nefesinizi de tazeleyecektir.

Hazır satın alınan, işleme tabi tutulmuş limon+su karışımından bahsetmemekle beraber, kendi doğrayacağınız ve suya karıştıracağınız limon asıl olandır.

Blogger tavsiyesi: Sabahleyin ilk tükettiğiniz besin olduğunda sağlıksal açıdan faydasını görürsünüz. Yarım limon ve dilediğinizce suyu karıştırıp içmelisiniz. Ve ardından 30-40 dakika beklemeli ve vücuttaki zararlıların atılmasına fırsat vermelisiniz.

http://www.healthyfoodstar.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder