15 Aralık 2014 Pazartesi

EVDEKİ MALZEMELERLE KUSURSUZ CİLDE ULAŞMAK


Her kadın mükemmel, kusursuz cilt ister. Açık ve güzel bir cilt kişinin güzelliği için ana unsurlardan biridir. Sağlıklı cilt hem güzel hissetmeniz için önceliklidir hem de vücudunuzun sağlıklı olduğuna işarettir.
Cildinizin kalitesini düşüren lider faktörlerden bazıları stres, uyku eksikliği, yetersiz beslenme, kirlilik, güneşin ultraviyole ışınlarından kaynaklanan zarar, aşırı sigara ve alkol tüketimidir..
Binlerce kozmetik ürünü vardır lakin onların yerine burada açıklayacağım ürünlerin zararsızca cildinizin genel sağlık ve görünümünü iyileştirmesi daha güvenlidir. Zira kozmetiklerdeki kimyasallar bir yeri düzeltirken diğer kısımları önemsemeyebilir.

1. Limon

Limon cilt için kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden biridir. Limondaki sitrik asit, mevcut ölü hücreleri ortadan kaldırarak daha taze ve pürüzsüz bir cilt için yardımcı olur. İçeriğindeki C vitamini de yüzünüzdeki kararmış yerleri aydınlatır ve cildin yenilenme süresini hızlandırır.
  • Tüm yüz ve boyuna taze sıkılmış limon suyu sürün. 10 dakika kadar bekletin ve daha sonra ılık su ile yıkayın. Bundan sonra, yumuşatmak ve nemlendirmek için cildinize salatalık dilimleri ovmanız önerilir. Bu ilacı ihtiyacınız olan her gün yapın.
  • İki tatlı kaşığı limon suyunu bir miktar şekerle karıştırarak; yüz, boyun ve ellerinize bu karışımı uygulayın. Dairesel hareketlerle fırçalayın ya da ovun ve 10 dakika boyu yüzünüzde bırakın. Sonra ılık suyla durulayın. Cildinizi parlatmak için haftada bir kez bunu yapmanız önerilir.

2. Zerdeçal

Zerdeçal izleri gideren mükemmel bir antiseptik olarak bilinir ve cilt aydınlatma konusunda gizli bir ajandır. Ayrıca, zerdeçal cildinizin donuk ve cansız görünmesini durdururken, alerjik iltihap ve enfeksiyon içeren cilt bozukluklarını hafifletir.
  • Biraz su veya süt ile zerdeçal tozu ve nohut ununu eşit miktarda karıştırarak bir hamur yapın. Cildinize eşit bir şekilde uygulayın ve kuruyana kadar açık bırakın. 20 dakika tutun. Dairesel hareketlerle cildinizi hafifçe ovarak, ılık su ile yıkayın. Cildinizin tonunu hafifletmek ve izleri kaldırmak için haftada bir kez bu çözümü uygulamaya çalışın.

3. Bal

Temiz bir cilt için, onu her şeyden önce iyice nemlendirmelisiniz. Bu konuda bal çok iyi bir seçenektir. Aynı zamanda enfeksiyon savuşturmak için yardımcı antibakteriyel özelliklere sahiptir.
  • Cildinize doğrudan ham bal uygulayın. Doğal olarak kurumasını bekleyin ve sonra ılık su ile durulayın. Bal su içeriğiyle derinden yumuşak ve esnek hale getirdiği cildinizi gayet yeterli seviyede nemlendirir. Her hafta birkaç defa bu basit işlemi yapabilirsiniz. 20 dakika yüzünüzde bırakın.

4. Aloe Vera

Aloe veranın cilt için pek çok faydası vardır. Yaraların sarılmasına, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya yardımcı olur akne, anti-inflamatuar özellikleri sıkılaştırıcı ve bakterilerden temizlemeye yardımcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, aloe vera cildi nemlendirir ve yeni hücre büyümesini sağlar.
  1. Bir aloe vera yaprağından çıkan jeli ayıklayın.
  2. Bir pamuk kullanarak yüzünüzde jeli yayın.
  3. Yaklaşık yarım saat kurumaya bırakın ve sonra ılık su ile durulayın.
  4. Haftada birkaç kez uygulayın.

5.     Karbonat

Cildinizin pH seviyesini düzenler. Ayrıca, onun hafif antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri akne, sivilce ve lekeler gibi sorunlarla başa çıkmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda kir, yabancı maddeler ve ölü cilt hücrelerini temizlemek ve cildi korumak için bir peeling olarak kullanabilirsiniz.
  • Bir macun yapmak için bir çay kaşığı kabartma tozu ile bir çay kaşığı limon suyu ya da saf su karıştırın. Yüzünüzü temizlemek için hafifçe masaj yapın. Sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın ve havlu ile kurulayın. Bu formülü haftada iki ya da üç kez uygulayın.
  • Alternatif olarak, bir çay kaşığı kabartma tozu ve ham balı karıştırın. Sadece bir iki dakika için hafifçe nemli cilde masaj yaparak bu karışımı uygulayın. Sonra ılık su ile yıkayın. Son olarak, gözenekleri kapatmak için yüzünüzde biraz soğuk su çarpın. Haftada bir kez bu yöntemi uygulayın.

6. Salatalık

Salatalık cilt için çok faydalı, nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı özellikler içerir. Hasarlı cilt hücrelerini tamir eder ve ölü cilt hücrelerini kaldırarak ve taze bir ışıltı ekler böylece cildinizin genel görünümünü iyileştirir.
  • Kalın dilimler halinde keseceğiniz taze salatalığı yüzünüzde iyice ovun. Geceleyin bırakın ve sabah ılık su ile durulayın. Yatmadan önce bu şifayı uygulayın.
  • Alternatif olarak, salatalık suyu ve limon suyu eşit miktarlarda bir karışım yapabilirsiniz.  Cildinize bu karışımı uygulayıp tamamen kurumasını bekleyin ve sonra ılık su ile yıkayın. Her gün yapabilirsiniz.

http://www.top10homeremedies.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder