3 Aralık 2014 Çarşamba

AVOKADO ÇEKİRDEĞİ




Bu çekirdek çokça sert ve kırılması ya da ayrılması olanaksız gibi görünür. Lakin bu mucizevi çekirdek mutlaka sofralarınızdaki yerini almalıdır.

İçerisindeki antioksidanlar ve lifler vücut için gereken değerleri sağlar. Güney Amerika'da, avokado tohumları dizanteri ve diğer gastrointestinal sistem problemlerini tedavi etmek için kullanılmaktadır. Avokado tohumu bakteriyel ve viral hastalıkları ve mide ülseri önlemek için kullanılır.

Avokado tohumlarının doğal antibiyotik ve anti-mantar faydaları vardır.
Yaşlanma karşıtı ve bağışıklık sistemi güçlendirici etkiye sahiptir.


*Viral hastalıklara örnek olarak: karaciğer kanseri ile ilişkili Hepatit B ve hepatit c virüsleri sayılabilir.

Bu çekirdeği tüketime hazırlamak için

1- Avokadoyu kesin ve çekirdeği çıkarın. Kalan çukurun içindeki ve çekirdeğin etrafındaki kabuğu da soyun.
2-Çok ufak parçalara ayırarak öğütün. Blender ile ufalayın. Sonra nemini iyice alıp ardından bez arasına ya da bir poşet içerisine yerleştirip çekiçle iyice ezin.
Bu çekirdeğin tadı acımsı olduğu için ya yemeğin ya da meyve suyunun içinde tüketin.

http://www.healthdigezt.com/










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder