26 Kasım 2014 Çarşamba

SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN ÇÖZÜMLER




Farklı tür virüsler yüzünden oluşan rahatsızlıktır. Boğaz ve baş ağrısı, burun akması, göz yaşarması, öksürük ve vücuttaki bir takım ağrılar, soğuk algınlığında yaşanan başlıca sıkıntılardır. Soğuk algınlığını bronşit, boğaz enfeksiyonu, zatürree gibi hastalıklara dönüşmeden önce kontrol altına almalıyız.
Herkesin evinde bulunabilecek çok basit ürünlerle bu soğuk algınlığını kırabiliriz.

                                                            SARIMSAK
Sarımsağın antibiyotik etkisini herkes bilir. Bunun yanı sıra vücuttaki toksinleri çıkarır ve bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Birlikte ezilen sarımsak ve karanfili iki çay kaşığı limon; bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı acı biber veya kırmızıbiber tozuyla karıştırın. Bu karışımı her gün-semptomlar geçene kadar-tüketin. (Kötü bir tadı olacağına bahse girerim lakin sağlık için inanılmaz kötü tatlara ben de tahammül etmişimdir. Hatta bundan katbekat daha kötülerine. Yapabilirsiniz, size güveniyorum)

Bir bardak su içinde 4-5 diş doğranmış sarımsak ve karanfil atarak kaynatın ve bir çay kaşığı bal ekleyin. Günde 2-3 kez için.

Ayrıca antibiyotik etkisi için sadece çiğ sarımsağı yiyebilir ya da uygun ebatlardaki tane sarımsağı yutabilirsiniz. Bir hocam her gün çiğ, tane sarımsak yutardı ve asla nahoş bir kokusu olmazdı.
Sarımsak yağını da yemeklere koyabilirsiniz.
-Sarımsak kokusunu en etkili geçirme yöntemi, tüketmeden evvel mideniz ve yemek borunuzu sütle kayganlaştırmak, yani sadece yüzeyi kaplayacak miktarda da olsa süt içmek ve sarımsak yedikten sonra birkaç dal maydanozu iyice çiğnemek ve yutmaktır.-

             BAL
Bal, tahriş olmuş boğazınızı yatıştıracaktır. Bakteriler ve virüsleri öldürecektir.

  • Uygun gördüğünüz miktarda (1-3 tatlı kaşığı)limon suyunu duru suya karıştırıp içine bir çay kaşığı bal koyun. 2 saatte bir tüketilmesi önerilir.
  • Dilediğinizce balı direkt olarak yutabilirsiniz. Bu şekilde de boğazınızı temizleyecektir.


                    ZENCEFİL
Zencefil güçlü bir virüs kırıcı, balgam söktürücü ve anti-inflamatuar (inflamasyon önleyici) özellikleri nedeniyle, soğuk algınlığı ve semptomlarının tedavisinde yararlıdır.
  • Ham zencefili bal ile yahut da limon suyu ile karıştırarak içebilirsiniz. Zencefil çayı da bir diğer yararlı içecektir..

                TAVUK ÇORBASI
Tavuk çorbasının içinde birçok temel besin ve soğuk algınlığı semptomlarını tedavi edecek yardımcı vitaminler ve antioksidan özellikler bulunur. Çorba yapımına mümkün olduğu kadar organik sebze ve acı biber eklemeniz de faydalı olacaktır.





http://www.top10homeremedies.com/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder