23 Kasım 2014 Pazar

25'ten sonra boyunuz uzamaz mı dersiniz?





Genel anlamda ergenlikten sonra boy uzamadığına inanılır. Hepimizin bildiği gibi büyüme hormonları vücudumuzda önemli bir rol oynar. Bu rol sadece ergenlik süresince geçerli olmamakla beraber, hayat boyu işlevine devam eder. Bu hormonların doğal seviyelerini dışarıdan aldığınız besinler ve takviyelerle ya da egzersizlerle değiştirirsiniz.
GEVEN- Astragalus membranaceus-
Bu şifalı ot Çin tıbbı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda büyüme hormonlarını tetiklediği görülmüştür.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ  
A vitamini ve protein içeriği kalsiyum açısından yeterince zengin olup, günde 1-3 bardak süt tüketilmesi önerilir. Bunun dışında kaymak, tereyağı, peynir ve yoğurt da bu faydayı sağlar.

YOGAYLA BÜYÜME HORMONUNU UYARIN
Bazı yoga egzersizleri büyüme-uyarıcı hormonların salınımını kolaylaştırır. Yoga sırt kaslarındaki stres nedenli gerginliği rahatlatır. Uzamaya yardımcı olduğu bilinen ‘Surya Namaskar’ adlı yoga hareket grubunda 12 tür duruş bulunur. Videoda görebilirsiniz.
ESNEME
Düzenli olarak esneme egzersizleriyle eklemlerdeki sıkışmışlığı da genişletebilirsiniz. Gün içerisinde birkaç defa ayak parmaklarınızın üzerinde durmaya çalışın.
Aşağıdaki videodan bazı hareketleri izleyebilirsiniz.

EGZERSİZ            
Düzenli yapılan spor da vücuttaki büyüme hormonunu tetiklemektedir. Günde en az 30 dakika zıplayarak, basketbol veya tenis oynayarak bu uyarıyı gönderebilirsiniz. Barfiks demiri gibi yukarıda kalan bir aparata asılarak omuriliği esnetmeyi deneyebilirsiniz. Günde 6 kez X 10 dakika önerilir.


YETERLİ UYKU   
Uyku sırasında vücut ihtiyacı olan onarımları yapar, büyümek için dokuları yeniler.
Diğer yandan yorgun bir beyin büyüme hormonlarını üretemez.
Büyüme hormonu için çabaladığınız dönemde günlük 8-11 saat uyku aldığınızdan emin olun.



http://www.top10homeremedies.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder