7 Kasım 2014 Cuma

kan grubuna göre beslenme

A grubu: Bu gruptaki kişiler vejetaryen bir diyete daha uygundur. Tüketmemesi gerekenler:
"Her et (tavuk ve hindi hariç), deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı veya
katı yağ (balık yağı, dana iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay,
mandalina, portakal ve suyu, maden suyu
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince
değil - ölçülü olarak tüketebilirler."

0 grup: Bu gruptaki kişilere "avcı" denir. Protein bazlı beslenme uygundur. Yalnız buğday pek yaramıyor. Et ile beslenmesinde sakınca olmayan tek gruptur.
Tüketmemesi gerekenler:"Süt ve süt ürünleri (Yenilebilecek olanlar hariç), buğday ve buğday ürünleri, yer fıstığı, karnabahar, portakal, aloe vera,
domates salçası, kahve, siyah çay, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ve içecek.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler."
Ben 0+ kana sahibim ve kesinlikle katılıyorum.

B grubu: İnek sütü ve süt ürünleriyle beslenmesinde hiçbir sakınca yoktur.
 Tüketmemesi gerekenler:
"Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, her mercimek, nohut, yer fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri, enginar, aloe vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytin yağı, keten yağı hariç), kara biber, beyaz biber, domates salçası, soya sosu, tarçın.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler."

AB grubu: Bu en yeni kan grubudur. Genellikle A veya B arasında hassasiyeti değişecek bünyelerdir.
Tüketmemesi gerekenler:
"Tavuk eti, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, börülce fasülye, ayçiçek çekirdekleri, pul biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, portakal ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe vera ve herhangi sıvı veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), portakal, hindistan cevizi.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler."

Daha ayrıntılı bilgi için araştırma yapılabilir.

kaynak:
http://www.sadehayat.com/kan-grubuna-gore-beslenme-listeleri/
-http://www.healthyfoodteam.com

Bu duyarlılıkların sebebi genel olarak vücudumuzdaki enzimler, hormonlar ve salgılardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder