30 Kasım 2014 Pazar

Cildiniz için 10 süper gıda:



Bazı gıdalar vücudumuz için beklenmedik şekilde faydalidir. Kalbimiz, beynimiz, farklı organlarımız ve cildimiz için faydalı olan besinler vardır.
Hepimiz, her insan gençliğindeki o taze cildi korumak ister.
Bu iş için gereken protein, biyotin gibi maddelere fazlasıyla sahip olan bazı besinler;



Cildiniz için 10 süper gıda: 

1. Zerdeçal - Araştırmalar bu sarı baharatın bazı deri hastalıklarının riskini azaltabileceğini ve aktif bileşen, antioksidan ve inflamasyon engelleyici özellikler sunduğunu göstermektedir. Zerdeçalın inanılmaz yararları hakkında daha fazla bilgiyi birçok yerde okuyabilirsiniz.
2. Yeşil çay - Yeşil çay, toksin engelleyici olması ve hücre değişiklikleri yaparak cildi savunması için zengin bir kaynaktır. İçerisindeki değerlerle cildi dinçleştirmesinin yanında, güneşin zararlı etkilerinden cildi korumaya yardımcı olur. Yeşil çay içmek için daha büyük nedenler de çok yerden bulabilirsiniz.
3. Yaban mersini - Yaban mersini kolajen üretimi için gerekli olan C vitamini açısından büyük bir kaynaktır. Yaban mersini cilt yapısını koruyan güçlü bir antioksidandır.  
4. Domates - Domates yüklü miktarda C vitamini ve (pişmiş domates içinde) likopen(prostat kanserinden koruyan ve UV ışınlarının etkilerini azaltan öge)içerir.

Likopen içeren başka besinler karpuz, pembe greyfurt ve çilek guava.) içerir. Bünyesinde ayrıca güçlü antioksidanlar içerir. 
5. C vitamini yönünden zengin besinler - C vitamini sağlıklı bir cilt için önemlidir ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan ortak öge olduğunu öngörmelisiniz. C vitamini eksikliği, cildinizin kurumasına, elastikiyetinin azalmasına ve kolay morarmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda, cildin iyileşmesini ciddi boyutta yavaşlatır.

En iyi C vitamini kaynakları şunlardır: kivi, portakal, kırmızı ve yeşil dolmalık biber, greyfurt, sebze ve domates suyu, çilek, brokoli, ananas, mango ve kavun.
6. Yumurta - Yumurta cildin pozitif görünümünü korumak için yardımcı olan bir antioksidan olan, lutein içerir. 
7. Yağlı balık - Somon, sardalya ve uskumru (özellikle omega 3 içeriğiyle) cilt üzerinde inflamasyon engelleyici etkiye sahiptir. Somon aynı zamanda cilt elastikiyetini korumak için yardımcı bileşikler içerir.
8. Badem – Badem sağlıklı bir hücre doku ve hücre yapısı, katkıda önemli bir antioksidan olan E vitaminini yüklü miktarda barındırır. Badem cildiniz için diğer en önemli esaslardan biri olan B vitamini ile de sağlıklı bir cilt, saç ve tırnak gelişimini destekler. Ayrıca zengin bir biotin (sülfür yüklü b vitamini kompleksi) kaynağıdır.
Sülfür- kükürt-: Doğada çeşitli bileşikler halinde bulunan kükürt dahilen hafif laksatif olarak kullanılır. Dıştan sürüldüğü zaman (losyonlar, merhemler) asalakları öldürücü seboreyi giderici ve keratin eritici nitelikler gösterir. Pek çok maddelerin moleküllerinde bir ya da birçok kükürt atomu bulunur. Kükürdün varlığı bu maddelere sülfamit örneğinde olduğu gibi bakteri öldürücü özellikler kazandırır. (vikipedi)
9. Avokado - Avokado biotin içeren bir diğer büyük bir kaynaktır. Bunu yan sıra sağlıklı cilt hücreleri için önemli olan doymamış yağları da içerir.  
10. Fasulye – Fasulye de yüksek seviyede biyotin içerir.
-Diğer Biyotin kaynakları arasında; mercimek, barbunya fasulyesi, soya fasulyesi ve fıstık vardır. -

http://www.healthyandnaturalworld.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder