27 Kasım 2014 Perşembe

HER EVDEKİ BAŞ AĞRISI İLAÇLARI




Bazen ağrı kesicinin geçiremediği baş ağrılarıyla karşı karşıya kalırız. Yakınımızda ulaşabileceğimiz bir ilaç olmayabilir de tabi. Yahut da vücudumuza kimyasal almak istemeyebiliriz. Böyle durumlarda hepimizin kolayca ulaşabileceği bir takım öneriler vardır. 


           SU
Baş ağrısının nedeni su ihtiyacı olabileceği gibi, suyu alkali seviyeye getirerek vücudun ihtiyaçlarına tam cevap verilmelidir.
Bunun için içeceğiniz suyun içine, eczaneden alacağınız İngiliz karbonatını eklemeyi unutmayın. İki litreye 1 çay kaşığı kadar. Lakin tat alma konusunda hassas iseniz ayarı siz yapabilirsiniz.
Baş ağrısı sıkıntınız var ise, vücudu muhtemel olarak susuz bırakacak olan alkol tüketiminden uzak durmalısınız.

         BUZ PAKEDİ YA DA ISLAK BEZ
Bu şekilde bölgedeki kan damarlarını daraltarak kan dolaşımını artırabilirsiniz.

SICAK SU
Boynunuzun arkasına ısı vermek stresin neden olduğu baş ağrısını rahatlatabilir. Isı, gergin kasları rahatlatarak ağrıyı hafifletir.

LİMON
            Limon, baş ağrısı tedavisinde etkili bir ilaçtır. Baş ağrısına midedeki gaz da sebep olabilir. Bu durum için yarım bir limonu ılık suyla karıştırıp tüketmeniz önerilir.
Rendelenmiş limon kabuklarıyla başınızda ağrıyan bölgeye masaj yapabilirsiniz.

NANE
Nanenin yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri baş ağrısı tedavisinde yardımcı olabilir.
  • Kaynar su içine bir tatlı kaşığı kurutulmuş nane ekleyerek bitkisel çay yapabilirsiniz. 10 dakika kadar demlemeye bırakıp, süzün ve tatlandırmak için bal ekleyin.  
  • Ayrıca daha hafif ağrı için boyun arkasına masaj için nane yağı kullanabilirsiniz.
  • Buna ek olarak, kaynattığınız suya nane ekleyebilir ve buharını derince içinize çekip nanenin yatıştırıcı aromasını teneffüs edebilirsiniz. Böylece olası mide bulantısını da geçirebilirsiniz.

http://www.top10homeremedies.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder