14 Ekim 2014 Salı

Benlerden kurtulma yöntemleri



Benler herkeste olan, genellikle zararsız lakin estetik açıdan rahatsız edici olabilen ufak lekeler. Genellikle siyah olurlar ancak daha açık kahverengi ya da benim alnımdaki gibi kırmızı olanları bile vardır. Şu an buraya vereceğim önerileri kendi alnımda da deneyeceğim.
Bazı benler yaş ilerledikçe kaybolabiliyor. Mesela avcumun orta parmak başlangıcında vardı. Sonra yok oldu. Hani avuç içindeki benler hamaratlığa delalet eder diye bir deyiş var ya, aceba küçükken öyleydim de şimdi değil miyim diyorumJ

Bazı-özellikle et benler-kansere meyilli olabiliyor derler. Böyle sanki nokta nokta lekelerden oluşuyor gibi, sıradan olmayan benler.
Mutfağımızdaki bazı besin maddeleri ya da çiçekler bu benlerin sert görünümünü azaltabilir.
1                Sarımsak
Bu pigment üreten kümelerin yıkılmasına yardımcı oluyor. Koyuluğu gideriyor. Gece yatmadan önce biraz sarımsak ezip yara bandı, bandaj gibi bir destekle benin üzerine sabitleyin.
5 gün boyu art arda kullanımda bile faydasının olacağı düşünülüyor.
Sarımsak koymak ciltte biraz tahrişe neden olabilir.
sabah uyaninca kokunun cikmasi icin limon-elma sirkesi ile kompres yaparak temizleyin.
2-              Elma sirkesi
Elma sirkesine batırdığınız pamuğu gerekli bölgeye yerleştirin. Bant ya da bandaj ile sabitleyin. Geceleyin o şekilde bırakın. 10 gün devam edin.
Hint yağı
Benler gibi izi kalacak gibi görünen yaralarda da fayda sağladığı düşünülür. Biraz karbonatla birleştirdiğiniz hint yağını da ben üzerinde sabitleyin. 1 saat bekletin.
3          Soğan suyu
4-   Asidik içeriği sayesinde cilt tonunun korunmasına da yardımcı olur. Etki için 30 dakika uygulayın.
 
 
       Keten Tohumu yağı
İnce öğütülmüş keten tohumu, keten tohumu yağı ve balı karıştırın. Birkaç hafta boyunca günde 3 kez uygulayın. Benlerin cilt üzerindeki sertleşmiş yapısını yumuşatarak çıkmalarına yardımcı olur.
       Aloe vera
Diğerlerinin aksine bu dokuları aydınlatma özelliği olduğu düşünülür. Bir pamuk yahut bandaj üzerine aloe vera jel sürüp ben üzerinde sabitleyim.
İhtiyaç kadar yapılması önerilir . Sürüldüğünde 3-5 saat bekletin.
      Ananas suyu 
Gün içerisinde bir pamuk ile sabitleyin. Geceleri de olabilir.


+ Bir ben veya yara iz bırakırsa, hindistan cevizi yağı uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder