Bal:
Küçük kesikler ve yanıklar, öksürük
veya boğaz ağrısı için kullanılabilir.
Yaralar üzerine günlük pansuman yapılır. Boğaz kaşıntısı için çay+bal
önerilir.
Tuz:
Sinüs tıkanıklığı, boğaz ağrısı
için kullanılır.
Bir miktar iyotlu tuz suyla karıştırılır, gargara yapılması önerilir.
İçindeki minerallerin yoğunluğu için dağlarda oluşan yüzlerce yıllık
tuzlar tercihtir.
Bu tuzlardan mercimek tanesi kadarını bir sürahi suya
atabilirsiniz. Çözüldüğü zaman suda tadı kalmayacaktır. Alkali olması için de
kullanılan bir yöntemdir. (Vücudun ph seviyesi yani asidik oranları için
uygunluğu alkalidir.)
Nane çayı:
Hazımsızlık ve mide ağrısı için.
Hazır alınan yahut kendi kuruttuğunuz nane yapraklarından
yapacağınız çay uygundur.
Yulaf ezmesi:
Egzama, kurdeşen, güneş yanığı.
Bir bardak yulafı blender ya da öğütücü türü bir alete
koyun. Derince bir kaba bir bardak suyla beraber yulafı koyun. Sonra bu
karışımı küvete doldurduğunuz ılık-sıcak suya koyun. 15 dakika bekleyip içine
girin. Haftada birkaç kere uygulayın.
www.healthdigezt.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder