17 Ekim 2014 Cuma

Mutfağınızdaki şifalar:





Bal:
Küçük kesikler ve yanıklar, öksürük veya boğaz ağrısı için kullanılabilir.
Yaralar üzerine günlük pansuman yapılır. Boğaz kaşıntısı için çay+bal önerilir.
Tuz:
Sinüs tıkanıklığı, boğaz ağrısı için kullanılır.
Bir miktar iyotlu tuz suyla karıştırılır, gargara yapılması önerilir.
İçindeki minerallerin yoğunluğu için dağlarda oluşan yüzlerce yıllık tuzlar tercihtir.
Bu tuzlardan mercimek tanesi kadarını bir sürahi suya atabilirsiniz. Çözüldüğü zaman suda tadı kalmayacaktır. Alkali olması için de kullanılan bir yöntemdir. (Vücudun ph seviyesi yani asidik oranları için uygunluğu alkalidir.)
Nane çayı:
Hazımsızlık ve mide ağrısı için.
Hazır alınan yahut kendi kuruttuğunuz nane yapraklarından yapacağınız çay uygundur.
Yulaf ezmesi:
Egzama, kurdeşen, güneş yanığı.
Bir bardak yulafı blender ya da öğütücü türü bir alete koyun. Derince bir kaba bir bardak suyla beraber yulafı koyun. Sonra bu karışımı küvete doldurduğunuz ılık-sıcak suya koyun. 15 dakika bekleyip içine girin. Haftada birkaç kere uygulayın.

www.healthdigezt.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder