19 Ekim 2014 Pazar

Avokadonun faydaları



A, B, C, E ve K vitaminleri, bakır, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, lif, protein ve omega 3 yağı, folik asit gibi diğer asitleri içeriğinde barındırır.

Cildi nemlendirir
Cildinize sürerek kuru cilt, sedef hastalığı, dermatit, egzama, yaralar, yaşlılık lekeleri, yara izleri ve güneş yanıkları gibi çeşitli cilt hastalıkları tedavisinde yardımcı olabilir. Ayrıca, avokado mevcut omega yağları derideki kızarıklık ve tahrişleri azaltır ve hasarlı hücreleri tamir eder.
Avokado düzenli kullanımı da yaşlanma belirtilerini azaltmaya; cildin elastikiyetini ve sıkılığını korumaya yardımcı olur.

Beyin sağlığını destekler
Omega-3 yağ asitleri ve E vitamini içeriği yüksek olduğu için avokado üst beyin için sağlıklı bir gıda olarak bilinir.
Omega-3 yağ asitleri kan akımını artırarak beyni sağlıklı tutar, eleştirel düşünme, davranış, karar verme ve planlamadan sorumlu beynin ön kısmının görevli olduğu bölgeleri çalıştırır.
İçerdiği E vitamini Alzheimerı önlemek konusunda iddialıdır. Alzheimer hastası olanların günlük bir avokado 
 yemeleri tavsiye olunur


Kalp sağlığı için faydalıdır
Çalışmalar avokado yiyen insanların, kalp hastalıklarının çok daha düşük oranda olduğunu göstermektedir.
Avokado kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Tekli doymamış yağ içeriği, aynı zamanda, kalp hastalığı, felç riskini azaltır.
 
Ana karnındaki bebeğin gelişimi için önerilir
Avokado, yüksek folik asit içeriği ile bebeğinizi koruyabilirsiniz. Avokado hamile kadınlar için tavsiye edilen folik asit dozunun neredeyse üçte birini sağlamaktadır.
Folik asit, B vitamini, beyin gelişimine yardımcı olur.

 
Artritle savaşır
Avokado artrite neden olan iltihabı azaltabilir.

 Kansere Karşı Korur   

Avokado ağız, cilt ve prostat bezinde kanser oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, avokado oleik asit içererek, meme kanserinin önlenmesinde etkilidir.


http://www.top10homeremedies.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder