14 Ekim 2014 Salı

kendi doktorunuz



Yeni öğrendiğim bir görüşe göre;
Eğer bir rahatsızlığın varsa, yediklerini gözetmelisin. Vücuduna aldığın lakin bünyenin hoşuna gitmeyen maddeler alıyor olabilirsin. Ben uzun zamandır glüten diyeti yapıyorum. Zira dünyadaki hiçbir canlının vücudunda glüten (buğday proteini) sindirecek enzim yoktur. Sadece insan değil. İnek, kuş, hiçbir canlı. Düşünsenize sağlıklı beslenerek ve buğday tüketimimi 0’a indirerek çokça zor ve iddialı olan bir sinir sistemi hastalığını durdurdum.
Günümüz tıbbı genel anlamda, eğer bir hastalık varsa ve hasara sebep oluyorsa, daha kötü olmasın diye çabalar. Olanın önünü kesmeye çalışır. Oysa çıkış noktasıyla ilgilenmez.
Çıkış noktasını pekala kendiniz bulabilirsiniz belki. Benim kadar inatçı olun ve unutmayın ki hiçbir doktor sizin canınızın değerini sizin kadar bilmez.

Bu konuda makale yazmış ve video hazırlamış kişinin amansız bir baş ağrısı varmış artık kronik bile sayılabilirmiş. 103 yaşındaki bir alternatif tedavi doktoruna gitmiş. Çünkü tıpta ona çare bulunamamış. Gittiği yaşlı doktor ona demiş ki “Gündelik hayatında neler yediğini anlat bakalım.”
Adam şaşkınlıkla:
“Her kahvaltıdan önce bir elma yer, birkaç saat sonrasında ise yumurta, ekmek çay, peynir yerim.”
Ve akabinde yediği sıradan yiyecekleri söylemiş.
Doktor:
“Bu gidişte senin bünyenin rahatsız olduğu yiyecekleri bulak adına, en sık yediğin şeyi, yani elmayı yiyecek listenden çıkar. Ne olduğuna bak.”

Hayli şaşılacak şekilde elma yemeyi bırakmasının ardından o baş ağrıları tarihe karışmış. Elmanın içeriğindeki bir madde beynindeki farklı mekanizmaları uyararak baş ağrısına neden oluyormuş. Bunu öğrendiğinde oldukça şaşırmış.
“Tıbbın onca başarılı çalışmasının yanında, bir hastalığın neden olduğu hasarlardan önce, hastalığa neden olan o basit nedenlere yönelmesi gerekir demiş.”
Ama herkesin hayatına ayrı ayrı müdahale edilemeyeceği gibi, bazen kendi teşhisinizi koymalısınız. En başta; mesela bitmeyen bir mide ağrınız var. Her gün tükettiğiniz içeceklerden başlayın. Bir hafta hiç içmeyin. Hala devam mı ediyor, tükettiğiniz başka yiyeceklere geçin. Azaltıp bulana kadar bakın.
Sizin canınızın tek sorumlusu ve tek gönüllüsü sizsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder